Baarda | Christelijk inloophuis op Kreta (Anamnisi Chania)

Kreta is een mooi vakantie-eiland. Maar wat veel christenen niet weten is:

dat maar 0,2% van de bevolking een levende relatie met Jezus heeft.

Sinds 2002 werkt God in het hart van Marieke voor zendingswerk op Kreta. Tussen 2009 en 2013 is ze verschillende keren alleen naar het eiland geweest om relaties op te bouwen en voor zendings-gerelateerd werk. Nadat Jonathan en Marieke trouwden in 2014, begon God ook tot Jonathan te spreken, en zijn ze verschillende keren samen naar het eiland gegaan voor het onderhouden van relaties (met christenen) op Kreta en gebed.

In 2019 werden ze gevraagd om als full-time zendelingen mee te werken in het christelijk inloophuis in Chania, op Kreta. Sinds augustus 2020 zijn ze voorgoed naar Kreta vertrokken.

Vanuit het inloophuis gaan we met een team de straat op voor evangelisatie, ontmoeten we mensen thuis en leggen contacten met verschillende christelijke kerken op Kreta.

In het inloophuis kunnen mensen tot rust komen onder het genot van een (gratis) bakkie Griekse koffie. Ook kunnen bezoekers hun kleding wassen en zich douchen. En het inloophuis heeft een winkeltje waar kleding en dergelijke weggeven wordt.

Christenen komen hier samen om hun geloof te verrijken, te bidden en God te zoeken.

De naam Anamnisi betekend: gedenken. Hier gedenken wij wat Jezus voor ons heeft gedaan, en maken dit praktisch door mensen te helpen.

Wij werken samen met Ilias en Nelly Tsartsabalidis en Bereket en Zoë Nigatu.

Het inloophuis is onderdeel van Hellenic Ministries church planting. Hellenic Ministries is een zendingsorganisatie 30 jaar geleden opgericht door Kostas Macris. Na 20 jaar als zendeling op Papua-Guinea te hebben gewerkt riep God hem voor zijn geboorteland. Inmiddels werken er zo’n 200 zendelingen voor Hellenic Ministries.

Wanneer u onze bediening wilt ondersteunen dan kan dat via de volgende gegevens:

IBAN: NL14RABO0136983979
t.n.v.: Stichting Werkers in de Wijngaard te Utrecht
o.v.v.: Project Baarda