Gerrit van ValenDocent en bestuurslid bij Veritas College Nederland

Gerrit van Valen (1983), met vrouw en twee kinderen woonachtig in Kampen, is in de Wijngaard werkzaam als Bijbelleraar. Hij is als docent en bestuurslid betrokken bij Veritas College Nederland. Dit is een stichting die gemeenteleden en gemeenteleiders (voorgangers, ouderlingen/oudsten) toe wil rusten bij het Bijbellezen door hiervoor Bijbelonderwijs in de gemeente aan te bieden. Dit gebeurt door de zogeheten Veritas cursus. Belangrijk is hierbij dat mensen niet alleen kennis krijgen van de Bijbel, maar ook via oefening vaardigheden ontwikkelen om het Woord toe te passen en binnen en buiten de gemeente door te geven.

Sinds 2011 is Gerrit bij dit werk betrokken en geeft hij op diverse plaatsen in Nederland training in het Bijbellezen, o.a. aan Bijbelschool Filadelfia en aan (inter)kerkelijke groepen in Kampen, Lopikerkapel en Bruchem. Ook verzorgt hij Bijbelstudies en gaat hij zo nu en dan voor in verschillende gemeentes.

Zijn vurige wens is dat mensen via deze opleiding een diepere kennismaking met Gods Woord zullen hebben en hierdoor zullen groeien naar geestelijke volwassenheid, zodat ze de waarheid van het Woord in liefde tot anderen kunnen spreken (Ef. 4:12-16).

Van 2002-2008 volgde Gerrit een theologische opleiding tot Master of Theology aan de TUA in Apeldoorn en de VU in Amsterdam. Verder werkt hij parttime in het voortgezet onderwijs als docent klassieke talen.

 

Meer informatie over het werk van Veritas College is te vinden op http://www.veritascollege.org/countries/netherlands/de-veritas-cursus